Käyttöehdot

RUNO HOTEL PORVOON (VT HOTELS OY:n) YLEISET VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT SEKÄ JÄRJESTYSSÄÄNNÖT
(jäljempänä ”hotelli” tai ”RUNO Hotel Porvoo”)

Näitä ehtoja sovelletaan yksittäisten henkilöiden tekemiin majoitusvarauksiin, ellei erityistä sopimusta ole laadittu. Nämä ehdot eivät koske yksittäisten henkilöiden tekemiä varauksia ryhmille, joiden koko on yli 5 huonetta. Ryhmävarausten ehdoista enemmän kohdassa 12. Näitä ehtoja sovelletaan myös sellaisiin internetin kautta tehtäviin majoitusvarauksiin, jotka tehdään hotellin internetsivuston kautta.

1. VARAUS JA VAHVISTUS
Varauksen yhteydessä sinun on ilmoitettava nimesi, asuinosoitteesi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, saapumis- ja lähtöajankohta sekä maksutapa. Varaus sitoo hotellia, kun se on vahvistettu suullisesti, kirjallisesti tai esimerkiksi sähköpostitse ja kun olet saanut siitä vahvistusnumeron. Hotelli voi asettaa varauksen ehdoksi erilaisia sääntöjä, varausmaksun suorittamisen tai varauksen vahvistamisen luottokortilla varauksen sitovuuden edellytykseksi.

2. HOTELLIIN SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN
Huone on käytettävissäsi tulopäivänä klo 15.00 ja se on luovutettava lähtöpäivänä klo 12.00 mennessä. Hotellilla voi olla tästä poikkeavia tulo- ja lähtöaikoja. Turvallisuussyistä vain henkilökunta ja hotelliin sisäänkirjautuneet henkilöt päästetään hotellihuoneisiin ja muihin varattuihin tiloihin. Huone- ja tilakohtainen maksimi henkilömäärä ei saa ylittyä. Jos saavut hotelliin sen tuloaikoja noudattaen, mutta varattua huonetta ei ole vapaana, hotellin on ilman lisäkustannuksia hankittava lähin mahdollinen vastaavan tasoinen huone.

3. VARAUSTAKUU
Kaikki varaukset tulee taata luottokortilla vahvistuksen yhteydessä*. Varauksen takaukseksi tulee vahvistuksen yhteydessä ilmoittaa luottokorttitiedot sähköpostiin lähetettävän turvatun takauslinkin kautta, tai laskutusluvallisen yrityksen yritystakaus. Emme vastaanota luottokorttitietoja puhelimitse tai suoraan sähköpostitse. Laskutusasiakkaat voivat taata varauksen vaihtoehtoisesti yrityksen nimeen. Vaihtoehtona luottokortti- tai yritystakaukselle hotellilla on oikeus tarvittaessa vaatia joko osittainen tai täydellinen ennakkomaksu varauksen takaamiseksi. Ennakkomaksusta ja sen maksuaikataulusta sovitaan aina tilaajan kanssa etukäteen kirjallisesti.

*RUNO Hotel Porvoolla on oikeus varmentaa luottokortti tarvittaessa sovitulle summalle.

4. PERUUTUS JA SAAPUMATTA JÄTTÄMINEN
Jos muuta ei ole sovittu varauksen yhteydessä tai valitsemaasi hintaan tai varausajankohtaan ei liity muita ehtoja, peruutus on tehtävä viimeistään 24 tuntia ennen saapumispäivää. Jos jätät saapumatta, hotellilla on oikeus veloittaa korvauksena sinulta yhden vuorokauden hinta veroineen sekä muut mahdolliset varaukseen liittyvät lisäpalvelut.

5. LÄHTÖ ENNEN SOVITTUA AJANKOHTAA
Jos lähdet hotellista pois ennen sovittua lähtöpäivää, on sinun ilmoitettava lähdöstäsi hotellille viimeistään klo 16.00 edeltävänä päivänä. Jos kysymys on useamman yön majoituksesta, sinun on maksettava sovittu hinta käyttämättä jääneeltä ajalta. Lähtö ennen sovittua ajankohtaa voi myös aiheuttaa muutoksen majoituksen kokonaishintaan.

6. MAKSUT
Kaikki hotellit hyväksyvät tavallisimmat maksukortit sekä käteisen euroissa. Hotelli ei kuitenkaan ole velvollinen hyväksymään ulkomaan valuuttaa, kuponkeja, shekkejä tai maksukortteja, joita hotelli ei etukäteen ole kertonut vastaanottavansa. Jos huonetta ei ole maksettu ennakkoon, on hotellihuone maksettava käteisellä tai luottokortilla paikan päällä hotellissa.

Sisäänkirjautumisen yhteydessä hotelli varaa luottokortiltasi koko majoituksen arvon ja lisäksi katevarauksen lisäpalveluiden (kuten minibar, ravintola, hieronta) käyttämisestä. Lisäpalveluiden katevarauksen suuruus on 50-150€ per yö.

Lisäksi hotelli varaa oikeuden tehdä asiakkaan varauksessa käyttämältä luottokortilta jälkikäteen majoitukseen liittyvät veloitukset asiakkaan ilmoittamatta jättämistä ostoista ja/tai rikkoontuneista esineistä.

7. ASIAKKAAN ESIINTYMINEN MAJOITUSLIIKKEESSÄ
Hotellissa noudatamme hyviä tapoja ja järjestyssääntöjä. Jos rikot näitä sääntöjä, voidaan sinut välittömästi poistaa hotellista. Sinun on kuitenkin maksettava majoituksesi ja tilaamiesi lisäpalveluiden hinta etkä voi vaatia jo suoritetun maksun palauttamista.

Turvallisuussyistä vain hotelliin sisäänkirjautuneet henkilöt päästetään hotellihuoneisiin ja muihin varattuihin tiloihin. Huone- ja tilakohtainen maksimi henkilömäärä ei saa ylittyä.

8. VASTUU ASIAKKAAN OMAISUUDESTA
Voit säilyttää arvotavaroitasi huoneen säilytyslokerossa tai hotelli voi ottaa pyynnöstäsi säilytettäväksi arvotavaroitasi. Hotellilla on oikeus periä maksu tavaroiden säilytyksestä. Jos säilytettäväksi jätettävä omaisuus on poikkeuksellisen arvokasta, on sinun ilmoitettava siitä hotellille ennen sen säilöön jättämistä. Hotelli voi kieltäytyä ottamasta säilöön tällaista omaisuutta.

Vastaat itse omista matkatavaroistasi, ellei hotelli ole ottanut niitä säilytettäväksi. Jos hotelli ei vastaa säilytettäväksi otetuista matkatavaroista, hotellin tulee erikseen ilmoittaa siitä. Hotelli ei vastaa huoneen säilytyslokerossa olevasta omaisuudesta.

Hotelli ei vastaa hotellin pysäköintialueella olevan kulkuvälineen tai sen sisällä olevan omaisuuden vahingoittumisesta tai katoamisesta. Hotellin on ilmoitettava riittävän selvästi pysäköintialueellaan ettei kyseessä ole valvottu alue eikä hotelli vastaa siellä olevasta asiakkaan omaisuudesta.

9. ASIAKKAAN VASTUU VAHINGOSTA
Asiakkaana vastaat tahallasi tai huolimattomuudellasi aiheuttamistasi vahingoista (kuten tupakoinnista huoneessa), jonka sinä tai sinun vieraasi tai lemmikkieläimesi aiheuttavat huoneelle tai hotellin muille tiloille, siellä oleville huonekaluille tai varusteille sekä hotellin muille asiakkaille tai heidän omaisuudelleen. Vastuu vahingosta määräytyy yleisten vahingonkorvausta koskevien periaatteiden mukaan.

10. ALAIKÄISEN MAJOITTUMINEN
Huonevarauksen voi tehdä vain yli 18-vuotias henkilö. Alaikäiselle huoneen varaava on vastuussa alaikäisestä henkilöstä riippumatta siitä, majoittuuko hänen kanssaan vai ei. Yksin majoittuvalla alaikäisellä oltava huoltajan allekirjoittama, vapaamuotoinen lupalappu, jossa tulee ilmi alaikäisen nimi ja syntymäaika sekä majoittumisajankohta. Myös huoltajan nimi ja puhelinnumero vaaditaan. Alle 4-vuotiaan on mahdollista saada matkasänky Large ja Suite kategorian huoneisiin veloituksetta. Hotellissa ei ole saatavilla erillisiä lisävuoteita, mutta tietyissä Suite kategorian huoneissa löytyy vuodesohva sekä hotellista löytyy yhdistettäviä huoneita.

11. LEMMIKKIELÄIMET
Lemmikkieläimet ovat tervetulleita tiettyihin Accessible ja Large kategorian huoneisiimme. Veloitamme lemmikeistä 35€ per viipymä. Hinta sisältää enimmillään kolme lemmikkiä.

Koska meillä on rajallinen määrä lemmikkihuoneita, ilmoitathan lemmikkien majoittamisesta aina etukäteen varauksen yhteydessä lisätiedoissa.

Sisäänkirjoittautunut majoittuja vastaa lemmikkinsä hyvinvoinnista sekä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista ja kuluista. Lemmikit eivät saa aiheuttaa häiriötä muille hotellivieraille.

12. TUPAKOINTI
Tupakointi kielletty kaikissa hotellin sisätiloissa . Tupakointi sallittu ainoastaan Balcony Suite huonekategorian parvekkeilla sekä hotellin ulkoalueilla merkityillä tupakointi paikoilla. Jos majoittuja tupakoi sisätiloissa vastaa majoittuja tupakoinnin aiheuttamista vahingoista ja kuluista.

13. RUNO HOTEL PORVOON OIKEUS PERUA VARAUS
Mikäli kyseessä on ylivoimainen este tai RUNO Hotel Porvoosta riippumaton este (esim. palo- tai vesivahinko, viranomaisen määräykset), voi RUNO Hotel Porvoo perua varauksen. Tällöin asiakkaalla on oikeus saada maksamansa maksu kokonaisuudessaan takaisin.

14. RYHMIEN EHDOT

Varaukset, joissa 6-18 huonetta vahvistetaan maksamalla 30 % ennakkomaksu ja loppusumma on suoritettava 14 vrk ennen saapumista. Huonejako tulee toimittaa tai tehdä verkossa viimeistään 14 vrk ennen saapumista. Varausmaksu pidätetään kokonaisuudessaan, mikäli peruutus tulee alle 14 vuorokautta ennen saapumista.

Varaukset, joissa yli 18 huonetta vahvistetaan maksamalla 30 % ennakkomaksu ja loppusumma on suoritettava 28 vrk ennen saapumista. Huonejako tulee toimittaa tai tehdä verkossa viimeistään 28 vrk ennen saapumista. Varausmaksu pidätetään kokonaisuudessaan, mikäli peruutus tulee alle 28 vuorokautta ennen saapumista.